Word ook vrijwilliger!

Heb jij passie voor het erfgoed van jouw regio? Wil je graag helpen om dit te behouden en wil je andere mensen hier kennis mee laten maken? Dan kunnen wij jouw hulp goed gebruiken!

Onze vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Zij helpen dagelijks met het in stand houden van het gedachtegoed van Clara Fey en de Zusters van het Arme Kind Jezus. Deze congregatie draagt tegenwoordig nog met veel liefde zorg voor de arme kinderen in landen als Indonesië en Peru. Hoewel dit in West-Europa niet meer nodig is, blijft de boodschap van Clara Fey – kinderen een beter toekomstperspectief geven door middel van onderwijs – steeds actueel. Museum de Schat van Simpelveld zorgt ervoor dat deze boodschap, naast het materiële erfgoed dat hieruit voortkwam, niet verloren gaat of vergeten wordt.

Nieuwe vrijwilligers komen terecht in een gezellig en divers team dat openheid en collegialiteit hoog in het vaandel heeft staan. Wij erkennen dat elk individu heeft zijn of haar eigen talenten heeft. De vrijwilligerscoördinator streeft ernaar om deze talenten zo goed mogelijk te benutten. En dat werkt in het voordeel van zowel museum als vrijwilliger!

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger ben je in de basis het visitekaartje van het museum. Je ontvangt gasten bij de receptie en maakt ze wegwijs in het museum. Je helpt bezoekers met vragen, maar je bent ook waakzaam. Bovendien kun je worden ingezet in het museumcafé waar je onze bezoekers voorziet van een kopje koffie met een stuk vlaai. Zoek je hiernaast meer verdieping? Dan kun je – na het volgen van een theoretische en praktische training – ook nog aan de slag als rondleider, of kun je meehelpen bij de organisatie van een van de vele verschillende workshops.
Wij vragen hiervoor een beschikbaarheid van minimaal 1 dagdeel van ca. 3 uur per week, en daarbij 1 weekenddag van 4,5 uur per maand. De planning wordt altijd in onderling overleg gemaakt.

Waar kun je op rekenen?
Als je aan de slag gaat als vrijwilliger bij Museum de Schat van Simpelveld dan kun je rekenen op diverse voordelen:

  • Reiskostenvergoeding als je (meer dan) 5 km van het museum woont.
  • 2 Inspirerende excursies per jaar.
  • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen/trainingen.
  • Personeelskorting in de museumwinkel.
  • Een sfeervol kerstdiner.
  • Vier informele vrijwilligersbijeenkomsten per jaar.

Kennismaken?
Is je interesse gewekt? Neem dan eens contact op voor een geheel vrijblijvend gesprek. Bel naar 045-2031099 of stuur een mail naar mechteld@deschatvansimpelveld.nl. Kennismakingsgesprekken zijn ook mogelijk in het weekend!