Plan je bezoek

Adres en bereikbaarheid 
Museum de Schat van Simpelveld
Kloosterstraat 68
6369 AE  Simpelveld

Telefoon: 045-2031099
www.deschatvansimpelveld.nl
info@deschatvansimpelveld.nl

Reserveren
Voor een individueel bezoek is geen reservering vereist. Komt u met een groep (vanaf 8 personen) en/of wenst u een rondleiding? Stuur dan een e-mail naar info@deschatvansimpelveld.nl met uw verzoek. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Met de auto
Neem vanaf de A76 afslag 7 (Simpelveld) naar de N281. Sla na 1,2 km rechtsaf naar de Nijswillerweg. Neem bij de rotonde de tweede afslag Oranjeplein/Dorpstraat. De tweede straat aan uw rechterhand is de Kloosterstraat. U vindt doorgaans voldoende parkeerruimte bij het museum.

Met het openbaar vervoer
Het dichtstbijzijnde station is Heerlen. Vandaar zijn er busverbindingen naar het Oranjeplein in Simpelveld. Vandaar is het 600 meter naar het museum. Klik hier (https://9292.nl/) voor de actuele vertrektijden.

Met de Miljoenenlijn
Combineer een museumbezoek eens met een treinreis van de Miljoenenlijn. Geniet van een historische rit door het mooiste landschap van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.miljoenenlijn.nl. Vanaf het historische station Simpelveld is het 950 meter lopen naar het museum.

50% korting op entree museum met een Miljoenenlijnticket
Op vertoon van uw treinkaartje van de Miljoenenlijn krijgt u tot 1 week na uw reisdatum 50% korting op entree van het museum. Let op: niet geldig in combinatie met andere kortingsacties.

Toegankelijkheid
Het museum is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. De eerste verdieping is alleen toegankelijk voor rolstoelen tot 90 cm breed. Begeleiders kunnen zich melden bij de receptie, een medewerker zal u dan begeleiden naar een andere ingang. Begeleiders betalen geen entree.  Scootmobielen zijn helaas niet toegestaan in het museum.

Museumcafé
Er is een klein museumcafé aanwezig in het midden van het museum. U kunt hier even pauze nemen en genieten van een heerlijk kopje Blanche Dael koffie of thee en een stukje verse vlaai van de warme bakker.

Aangepaste openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 11:00 – 17:00
woensdag 11:00 – 17:00
donderdag 11:00 – 17:00
vrijdag 11:00 – 17:00
zaterdag 13:00 – 17:00
zondag 13:00 – 17:00

Gesloten

24, 25 en 26 december, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag, carnaval,1e paasdag, pinksterzondag

Open
2e paasdag, Hemelvaart, Koningsdag, pinkstermaandag

Entreeprijzen                
Volwassenen:                      €9,-
Jongeren t/m 17 jaar:         gratis
Museumkaart                     €4,50
Groepen*                            €7,-
Rondleidingen**                 €30,-

*Prijs p.p. vanaf 8 personen, mits op afspraak. Museumkaartkorting geldt niet bij groepsbezoek.
**Prijs per rondleiding, alleen op reservering uiterlijk 1 week voorafgaand aan uw bezoek, maximale groepsgrootte per rondleiding is 12 personen.

Educatieve programma’s
Speciaal voor schoolgroepen zijn educatieve programma’s ontwikkeld met een combinatie van ontdekken, doen en ervaren.

Tijdig reserveren is belangrijk. Kijk hier voor meer informatie