Educatie

De educatieve taak van Museum de Schat van Simpelveld is bijzonder belangrijk. Het museum plaatst het materiële en immateriële erfgoed van het voormalige klooster in een cultuurhistorische en esthetische context. Bovendien daagt het museum uit om actief te leren over het verleden en het heden door middel van kijken, denken en doen.  De doelstelling is om het historische besef bij kinderen te vergroten en de nieuwsgierigheid naar kunst en cultuur te prikkelen.

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden het educatief aanbod, of wilt u reserveren voor een schoolbezoek? Stuur dan een e-mail naar educatie@deschatvansimpelveld.nl

Tweedaagse workshop Mindful Mandala’s maken
Tijd voor een nieuwe hobby? Of bent u het borduren verleerd en hebt u behoefte aan een opfriscursus? Meld u dan aan voor onze tweedaagse workshop Mindful Mandala’s Maken. Tammy van der Stelt, bekend van Tammy’s Treasures, komt op 15 en 29 september naar het museum om u te voorzien van alle vaardigheden en kennis die u nodig hebt om te beginnen met borduren.
De workshops beginnen om 13:00 uur en eindigen omstreeks 16:00 uur. Deelname kost 45 euro voor beide dagen. Meer informatie opvragen of aanmelden kan via educatie@deschatvansimpelveld.nl

Workshops
Het museum biedt een aantal eenmalige en meerdaagse cursussen en workshops aan. Alle workshops worden uitsluitend aangeboden door experts en het aanbod wisselt regelmatig. Wilt u op de hoogte worden gehouden van ons aanbod, of heeft u een vraag, stuurt u dan een e-mail naar educatie@deschatvansimpelveld.nl.