Veel belangstelling voor Nachtmystiek

Op zaterdag 26 maart stond er om half acht ‘s avonds een rij van meer dan 100 bezoekers voor het museum. Een aanblik dat we niet snel zullen vergeten. Het was de Nacht van het Religieus Erfgoed, en speciaal voor deze gelegenheid hadden wij in samenwerking met HERMON Erfgoed een uniek avondprogramma ontwikkeld.

Onze bezoekers zijn die avond getrakteerd op een uniek inkijkje in voormalig Huize Loreto. Zuster Petra liep met lantaarn voorop door het museum én het mortuarium in de kelder, en vertelde over alle nachtelijke gebeurtenissen die zich in het klooster hebben afgespeeld. Museumgids Henk Ghijsen nam grote groepen mee op een nachtelijke wandeling door de kloostertuin en het Hellingbos. HERMON Erfgoed presenteerde de ambitieuze toekomstplannen voor het gehele complex. Naast deze rondleidingen en presentaties hadden bezoekers de hele avond de mogelijkheid om mee te doen aan de workshop Botanisch Borduren of de Silent Disco Meditatie tussen de paramenten.

Ter afsluiting werden alle gasten getrakteerd op een huisgemaakt kaarsje, met een speciaal voor Nachtmystiek ontwikkelde geur met een basis van citrustonen en een vleugje wierook. Zo kon iedereen een beetje Nachtmystiek mee naar huis nemen om nog lang na te genieten.