Kerstconcert 19 december

Op zondag 19 december worden museumbezoekers getrakteerd op een duoconcert van orgel en cello in de voormalige kloosterkapel. Het concert begint om 15:00 uur en is gratis toegankelijk voor bezoekers met een geldig entreebewijs. Vanwege de huidige coronamaatregelen krijgt u een zitplaats toegewezen bij aanvang van het concert. Het aantal plaatsen is beperkt, daarom werken wij voor enkel op deze dag met een verplicht reserveringssysteem.

Reserveer tijdig om uzelf van een plek te verzekeren. Reserveren kan telefonisch of per e-mail.

Informatie over de muzikanten

Orgelspeler
Angelo Scholly (1974) studeerde Kerkmuziek aan de Kerkmuziekschool St. Gregoriushaus in Aken. Zijn docenten waren Joachim Neugart (koorleiding), Berthold Botzet (orgelliteratuur) en Norbert Richtsteig (orgelimprovisatie). Hij studeerde af met het B-examen.

Sinds 1996 is hij werkzaam als kerkmuzikant van de St. Martinuskerk in Aken-Richterich. Sinds 1999 is hij tevens werkzaam voor de sint Henrich in Aken-Horbach en sinds 2005 werkt hij als koorleider van de Sint-Sebastian in Aken-Hörn. Van 2007 tot 2020 was Angelo Scholly koorleider van het Bisdomkoor van Aken. Verdiepingsonderwijs in de orgelliteratuur en -improvisatie kreeg hij van Domorganist Norbert Richtsteig. Regelmatige activiteiten als organist in de Dom van Aken en als zanger en organist in de Capella Quirina Neuss en het Münsterchor Neuss vullen het muzikale werk aan. In 2016 en 2018 produceerde hij twee kindermusicals, respectievelijk Das Leben des Heiligen Martinus en Claras Traum ter ere van de zaligverklaring van Clara Fey.

Celliste
Flóra Blahunka (1999) is een Hongaarse celliste die al sinds haar 6de cello speelt. In 2013 won ze het toelatingsexamen voor de Leo Weiner Music High School in Boedapest, die werd bekroond met de ‘Prima Primissima Prize’ en waar Krisztina Kemény haar celloleraar was.

In 2017 begon ze haar studie bij György Déri en István Varga aan de Franz Liszt Academie voor Muziek in Boedapest. Flóra Blahunka won verschillende nationale en internationale celloconcoursen. Haar artistieke activiteiten brachten haar naar Tsjechië, Slowakije, Duitsland en China. Kamermuziek speelt een belangrijke rol in Flóra’s muzikale activiteit. Ze is mede-oprichter en prelude van het strijkorkest ‘Pelsonore’. Sinds oktober 2021 studeert ze bij professor Hans-Christian Schweiker aan de Universiteit voor Muziek en Dans in Aken als beurshouder van het Erasmus-programma.

Flora Blahunka