De Nieuwe Tempel komt naar Simpelveld

In januari en februari kunt u bij Museum de Schat van Simpelveld meewerken aan een uniek concept tijdens de tentoonstelling ‘Spirit + Matter = Essence’. Kunstenaarscollectief De Nieuwe Creatieven brengt onder leiding van Ellis Schoonhoven De Nieuwe Tempel naar Simpelveld. Dit gezamenlijke kunstproject bestaat uit een enorme tempel van textiel. De tempel krijgt de vorm van een Keltisch kruis en is 10,6 meter lang en 10,6 meter breed. De proporties zijn gebaseerd op de gulden snede.

Het werk wordt duurzaam en met respect voor de natuur gecreëerd. Oude ingezamelde lakens worden middels eco-dyeing met lokale koffieresten van authentieke aardse bruintinten voorzien. Daarnaast worden lappen kant en damast met geborduurde symboliek in goudkleur verwerkt. En het leukste is: iedereen wordt uitgenodigd om mee te werken aan het project.

Wilt u mee borduren?
De borduurboxen zijn onder andere te koop in de museumshop van Museum de Schat van Simpelveld. In januari en februari verandert de kapel van het museum tijdelijk in een echt kunstenaarsatelier. De Nieuwe Creatieven zullen hun werk hier voortzetten en het publiek wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. 

Meer informatie over het project vindt u op www.denieuwecreatieven.com/de-nieuwe-tempel/

Powered by New Loreto.