Nachtmystiek

Op 26 maart gaan er in klooster Loreto in Simpelveld deuren voor je open die anders gesloten blijven. Grijp deze unieke kans om dit indrukwekkende complex van binnen en buiten te ontdekken tijdens de Nacht van het Religieus Erfgoed. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig!

Wil je weten welke merkwaardige gebeurtenissen zich in de nacht hebben afgespeeld in het klooster? Sluit je dan aan bij zuster Petra voor haar rondleiding bij kaarslicht. Wie nieuwsgierig is naar het leven net buiten de kloostermuren maakt een nachtelijke wandeling door de kloostertuin met museumgids Henk Ghijsen. HERMON Heritage Simpelveld werpt een blik op New Loreto en vertelt je alle ins en outs van de toekomstplannen voor het complex.

Op zoek naar balans en mindful bezig zijn? Doe mee aan een van de workshops in Museum de Schat van Simpelveld en word weer helemaal zen.

Sluit je bezoek af met een hapje en drankje in onze bar en vergeet niet om bij het naar huis gaan je unieke Nachtmystiek giveaway mee te nemen!

IBA Nacht van het Religieus Erfgoed

Datum: 26 maart 2022, 19:30-22:30 uur
Locatie: Parkstad

Erfgoed herinnert ons aan het verleden, maar moet een plek krijgen in het heden. Tijdens de Nacht van het religieus Erfgoed tonen we hoe je kerken en kloosters een nieuw leven kunt geven, zodat zij behouden blijven voor toekomstige generaties. 

Op diverse plekken in de regio Parkstad zijn voorbeelden van herbestemmingsprojecten te bezoeken. Kijk voor alle deelnemende locaties op https://www.iba-parkstad.nl/nacht-van-het-religieus-erfgoed/